Jedlo, Recepty

Grilovaný Camembert s rukolovým šalátom a Schwarzwaldskou šunkou

7. novembra 2016

Tentokrát som si pre vás pripravil rýchly recept na chutnú večeru. Grilovaný camembert s rukolovým šalátom a schwarwaldskou šunkou. Alebo obed ak chcete. Je to na vás. Možno tento recept už poznáte. Je úplne jednoduchý a veľmi chutný. A dokáže ho pripraviť naozaj hocikto za pár minút. Aj vy. Výhodou je, že všetky tri hlavné ingrediencie kúpite pod jednou strechou a skoro v každom supermarkete.

„Grilovaný Camembert je moja obľúbená večera, hlavne po fyzickej aktivite alebo cvičení.“

Camembert si rýchlo kúpite a ešte rýchlejšie pripravíte doma na grilovacej panvici. Tak ako rukolu a schwarwaldskú šunku. Pokiaľ nemáte veľa času alebo neradi dlho varíte, tento recept sa vám zíde. A výhodou je, že vám zostanú ešte ingrediencie na ďalšiu porciu alebo na druhý deň. Takže za málo peňazí veľa muziky. A hlavne plné brucho. A bez zbytočných sacharidových príloh, ako sú zemiaky, chleba alebo hranolky. Vôbec ich tam nepotrebujete. Ale ak chcete pridajte si ich tam.

Ako som už spomínal, všetky ingrediencie kúpite pod jednou strechou a bez problémov. A pokiaľ ešte narazíte na dobrú zľavu, môžete si toho nakúpiť viac na „horšie časy“. S týmto receptom môžete taktiež prekvapiť rodinu alebo blízkych a budete „hviezdou večera“. 🙂 Takisto ako môžete svojich blízkych prekvapiť skvelým receptom na Raňajkovú kašu alebo zelený Smoothie. Navyše toto jedlo vyzerá na tanieri veľmi pekne, farebne a chutne. A to nehovorím o súhre chutí a príjemných vôní. Takže čo všetko potrebujete na prípravu tohto chutného jedla?

ZÁKLADNÉ INGREDIENCIE (pre 2 osoby)

  • 2 x Camembert obyčajný (alebo pokiaľ chcete ochutený – napr. so zeleným korením)
  • 1 balenie Schwarzwaldskej šunky
  • 1 balenie rukoly
  • 1 paradajka (alebo zopár cherry paradajok)
  • 1 červená cibuľa
  • 1/2 citrónu
  • 1 PL extra panenského olivového oleja
  • Morská alebo himalájska soľ (ja sa snažím soliť zdravo, ale hlavne málo)

DOPLNKOVÉ INGREDIENCIE (voliteľné)

  • Biele hrozno (skvele dopĺňa chuť Camembertu)
  • Balkánsky syr (môžete ho nakrájať do rukolového šalátu)
  • Tofu (môžete ho nakrájať do rukolového šalátu)
  • Mrkva (môžete ju nakrájať do rukolového šalátu)
  • Baby špenát alebo iný šalát (rukolu môžete vymeniť za iný šalát alebo niečo zelené)
  • Toast alebo opekaný chlieb alebo iná príloha

grilovany camembert s rukolovym salatom a schwarzwaldskou sunkou

POSTUP

Na grilovaciu panvicu (s mriežkami) si naneste jemnú vrstvu ľubovoľného oleja. Panvicu rozpáľte aspoň na 3 stupeň (zo 6-tich). Camembert opečte najprv z jednej a potom z druhej strany aspoň 2-3 minuty. Tak aby sa na ňom spravili tmavé pásiky alebo sieťka ako vidíte na obrázku. Samozrejme, že pokiaľ chcete mriežku musíte Camembert počas grilovania otočiť do pravého uhlu. Pozor aby ste nemali silný oheň, inak sa vám Camembert roztečie alebo vám prihorí.

Popri gilovaní si môžete pripraviť rukolový šalát. Rukolu dobre poumývajte a dajte do väčšej misky. Paradajku a červenú cibuľu si nakrájajte na väčšie polmesiačiky. Všetko dobre premiešajte a pridajte 1 PL olivového oleja, šťavu z citróna a soľ. Všetko s mierou, neprežeňte to. A najlepšie na koniec. Schwarzwaldskú šunku iba vytiahnite z obalu a položte ju na tanier.

Grilovaný Camembert a všetko ostatné si pekne naservírujte na tanier podľa svojej fantázie alebo tak ako to vidíte na obrázku. Prípadne si pridajte nejaké ďalšie ingrediencie. A nezabudnite si to pekne nafotiť a pochváliť sa.

ZÁVER

Dúfam, že som vás týmto článkom inšpiroval. Pokiaľ sa vám páčil zdieľajte ho so svojimi priateľmi a pripravte si aj vy doma tento chutný Grilovaný Camembert. Dobrú chuť. 😉

 

Jakub

Ďalšie podobné články

Žiadne komentáre

Komentár